web analytics

The Nutcracker and the Four Realms (2018) | Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri

Filmul The Nutcracker and the Four Realms are la bază povestirea din 1816 a lui E.T.A. Hoffman, The Nutcracker and the Mouse King, în care Clara, după o agitată seară de Crăciun, ajunge să lupte alături de o figurină „spărgător de nuci”, în costum militar, împotriva maleficilor şobolani cu şapte capete.

Tot ce vrea Clara (Mackenzie Foy) e o cheie-o cheie cum nu mai există o alta, o cheie ce poate deschide cufărul ce adăpostește un dar extrem de prețios de la mama ei, plecată dintre cei vii. Un fir de aur, ce îi e pus în față la petrecerea de Crăciun a nașului ei, Drosselmeyer (Morgan Freeman), o conduce la cheia mult dorită-care dispare apoi cu exasperantă promptitudine, într-o ciudată și misterioasă lume paralelă. Acolo, Clara întâlnește un soldat pe nume Phillip (Jayden Fowora-Knight), o ceată de șoricei și, deasemeni, pe regenții care conduc trei Tărâmuri: Ținutul Fulgilor de Zăpada, Ținutul Florilor și Ținutul Dulciurilor. Clara și Phillip trebuie însă să răzbească mai departe, în sumbrul tărâm condus de tiranica Mother Ginger (Helen Mirren), pentru a recupera cheia și a reinstaura armonia în lume.

PG | 1h 39min | Aventură, Familie, Fantezie | 30 Noiembrie 2018 (Romania)

Actori: Keira Knightley, Morgan Freeman, Matthew Macfadyen, Mackenzie Foy, Helen Mirren, Sergei Polunin, Jack Whitehall, Richard E. Grant, Miranda Hart, Ellie Bamber, Eugenio Derbez
Regizor: Lasse Hallström, Joe Johnston
Scenarist: E.T.A. Hoffmann, Ashleigh Powell, Rob Menzer
Studio: Walt Disney Pictures, The Mark Gordon Company
Distribuit de Forum Film România

Leave a Reply